TV-serie.dk

Medvirkende

Harry Potter

Harry Potter

Harry Potter

Harry er helten i hele historien. Hans bedste venner er Ron og Hermione og sammen er de placeret på Gryffindor kollegiet. Harry er berømt i hele troldmandsverden, fordi han er den eneste person der har overlevet dræberforbandelsen Avada Kedavra. Det eneste mærke han har fra dræberforbandelsen er et ar i panden der er formet som et lyn der slår ned. Han skal sammen med Cedric, Fleur og Victor kæmpe om flammernes pokal. Harry er medlem af Fønixordenen. Han forældre er James og Lily Potter, som Voldemort har slået ihjel.

Spilles af Daniel Radcliffe

Hermione Granger

Hermione Granger

Hermione er bedste venner med Ron og Harry. Hendes forældre er mugglere, men Hermione er en heks så derfor er hun på Hogwarts. Hun er på Gryffindor kollegiet sammen med Harry og Ron. Hermione er medlem af Fønixordenen. Hermione elsker bøger og når hun er i tvivl om noget er bøgerne det første sted hun søger hjælp. Hun beskrives som en af de bedste hekse i hendes årgang.

Spilles af Emma Watson

Ron Weasley

Ron Weasley

Ron er Harry's bedste ven. Han er søn af Arthur og Molly. Det, der er karakteristisk ved Ron, er hans røde hår og hans angst for edderkopper. Ron er ikke kvik. Han er et værre pralehoved, og er usædvanlig nem at skræmme. Han har ikke stor selvtillid, og har en tendens til at blive jaloux på Harry. Ron er hemmeligt forelsket i Hermione. Ron er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Rupert Grint

Sirius Black

Sirius Black

Sirius gik på Hogwarts sammen med Ormehale, Remus, James og Snape. Sirius er en animagus - han kan blive til en hund. Man tror at Sirius er ude efter Harry, men det viser sig at han en af Harry's trofaste støtter. Han er faktisk Harry's gudfar. Sirius er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Gary Oldman

Lavender Brown

 

Lavender er Harrys klassekammerat på Hogwarts og tilkyttet Gryffindorkollegiet. Hendes bedste veninde er Pavarti Patil og hun er Ron's første kæreste.

Spilles af Jennifer Smith

Cho Chang

Cho Chang

Cho er Ravenclaw-student på Hogwarts. Hun er søger på Ravenclaws Quidditch-hold. Hun er Harry's første kærlighed.

Spilles af Katie Leung

Vincent Crabbe

Vincent Crabbe

Crabbe er elev på Hogwarts og hører til kollegiet Slytherin. Crabbe er temmelig stor, har gorillalignende arme og en grydefrisure. Crabbe minder en del om Dudley Dursley, da han både er fed, dum og en bølle. Crabbe kan ingenting selv og normalt skal man fortælle ham, hvad han skal gøre.

Spilles af Jamie Waylett

Barty Crouch Sr

Barty Crouch Sr

Barty Sr er den øverste i afdelingen for magisk lov. Han er ubarmhjertig og sendte Sirius Black til Azkaban - uden en retssag. Barty Sr. var den næste i rækken til at blive Minister for magi, da hans søn Barty Jr. blev fanget sammen med Dødsgardister. Han gav hans søn en retssag og sendte ham til Azkaban.

Spilles af Roger Lloyd-Pack

Barty Crouch Jr

Barty Crouch Jr

Bartemius Crouch Jr. er en Dødsgardist som bliver fanget sammen med Bellatrix Lestrange og de er ansvarlige for at torturere Frank og Alice Longbottom, Neville Longbottoms forældre. Hans far, Bartemius Crouch Sr. sender ham til Azkaban for livstid.

Spilles af David Tennant

Cedric Diggory

Cedric Diggory

Cedric går på Hufflepuff-kollegiet og spiller på skolens Quidditch-hold, hvor han er Hufflepuffs søger. Han skal sammen med Harry, Victor og Fleur kæmpe om flammernes pokal.

Spilles af Robert Pattinson

Armando Dippet

Armando Dippet

Dippet er tidligere rektor på Hogwarts, da Voldemort var elev og åbnede hemmelighedens kammer. Han blev efterfulgt af Albus Dumbledore.

Spilles af Alfred Burke

Dobby

Dobby

Dobby er en husalf. Han var tidligere ejet af Malfoy-familien, men Harry snød Lucius Malfoy til at give Dobby et stykke tøj - en sok. Nu arbejder han på Hogwarts. Dobby er en stor beundrer af Harry Potter.

Spilles af Toby Jones - stemme

Aberforth Dumbledore

Aberforth Dumbledore

Aberforth er Albus Dumbledores bror. Han er krovært på kroen Det Glade Vildsvin i troldmandslandsbyen Hogsmeade. Han var medlem af Fønixordenen, men siger at han ikke er medlem mere, da krigen er slut og Voldemort har vundet.

Spilles af Jim McManus

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

Dumbledore er rektor på Hogwarts, skolen for heksekunster og troldmandskab. Han er grundlæggeren af Fønixordenen og han er kendt for ikke at være bange for at sige Voldemorts navn højt. Dumledore er Harrys største beskytter overfor Lord Voldemort. Da Harrys forældre blev dræbt, sørgede Dumbledore for at bringe ham i sikkerhed hos Harrys tante Petunias familie. Siden da har Dumbledore holdt sin hånd over Harry. Dumbledore kan tale Mermish, Gobbledegook og han forstår sproget Parseltongue (slangesprog).

Spilles af Richard Harris og Michael Gambon

Fleur Delacour

Fleur Delacour

Fleur kommer fra Frankrig og går på skolen Beauxbatons. Hun skal sammen med Harry, Cedric og Victor kæmpe om flammernes pokal. Fleur er gift med Bill og er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Clémence Poésy

Dudley Dursley

Dudley Dursley

Dudley er den forkælede fætter til Harry. Hans forældre er Vernon og Petunia. Dudley hader Harry og gør livet surt for ham hele tiden.

Spilles af Harry Melling

Petunia Dursley

Petunia Dursley

Petunia er Harry's sure moster og søster til Lilly. Hun er gift med Vernon og er Dudley's mor.

Spilles af Fiona Shaw

Vernon Dursley

Vernon Dursley

Vernon er gift med Petunia og sammen har de sønnen Dudley. Han er onkel til Harry, men bryder sig slet ikke om ham.

Spilles af Richard Griffiths

Argus Filch

Argus Filch

Filch er pedellen på Hogwarts. Hans kat, Madam Norris, hjælper ham med at patruljere gangene. Han er altid sur ovefor eleverne og det tyder på at han ikke har nogle magiske evner.

Spilles af David Bradley

Seamus Finnigan

Seamus Finnigan

Seamus er en af Harry's venner på Gryffindor. Hans far er muggler mens hans mor er en heks. Seamus bliver uvenner med Harry fordi han ikke tror på hans historie om at Voldemort er vendt tilbage.

Spilles af Devon Murray

Filius Flitwick

Filius Flitwick

Flitwick er professor i besværgelser på Hogwarts. Han er en lillebitte troldmand og overhoved for kollegiet Rawenclaw. Flitwick er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Warwick Davis

Cornelius Fudge

Cornelius Fudge

Fudge var minister for magi fra 1990 til 1997. Han bliver beskrevet som en meget usikker leder, som hele tiden beder Dumbledore om hjælp. Fudge sender Hagrid til troldmandsfængslet Azkaban, for at vise det magiske samfund at ministeriet gør noget for at ordne situationen. Han blev efterfulgt af Rufus Scrimgeour.

Spilles af Robert Hardy

Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid

Hagrid er nøglebæreren på Hogwarts. Han er en af Harrys nære venner. Hagrid har jobbet som lærer i Magiske Dyrs Pasning og Pleje noget af tiden. I sine unge dage blev han smidt ud fra Hogwarts og fik knækket sin tryllestav efter at være blevet beskyldt for mordet på en ung pige, men Dumbledore tror på hans uskyld og lader ham komme tilbage til Hogwarts som nøglebærer. Hagrid er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Robbie Coltrane og Martin Bayfield

Madam Hooch

Madam Hooch

Madam Hooch er er heks og flyvelærer på Hogwarts. Hun er også træner i quidditch og når der er kamp, er det hende der er dommeren.

Spilles af Zoë Wanamaker

Igor Karkaroff

Igor Karkaroff

Igor er rektor for Durmstrang Akademiet. Han er en dødsgardist, men vender ikke tilbage til Voldemort. Han har vendt ham ryggen og hjulpet med at sende flere dødsgardister i Azkaban, her iblandt Barty Crouch Jr.

Spilles af Predrag Bjelac

Victor Krum

Victor Krum

Victor er søger på det bulgarske Quidditch landshold og han går på Durmstrang akademiet. Hermione er vild med Victor. Han skal sammen med Harry, Cedric og Fleur kæmpe om flammernes pokal.

Spilles af Stanislav Ianevski

Bellatrix Lestrange

Bellatrix Lestrange

Bellatrix er en af Voldemorts dødsgardister. Hun blev sendt til Azkaban fængslet efter at have været med til at torturere Frank og Alice Longbottom, Neville Longbottoms forældre. Hun er gift med Rodolphus Lestrange og har ingen børn. Men hendes kærlighed har altid været til Voldemort.

Spilles af Helena Bonham Carter

Gilderoy Lockhart

Gilderoy Lockhart

Gilderoy er meget berømt i troldmandsverdenen og har skrevet mange bøger om sine møder med Mørke væsner. På Harry's andet skoleår bliver Gilderoy valgt som ny lærer i Forsvar mod Mørkets kræfter.

Spilles af Kenneth Branagh

Neville Longbottom

Neville Longbottom

Neville er elev på Hogwarts og er ligesom Harry, Ron og Hermione tilknyttet Gryffindorkollegiet. Han er meget dygtig til botanik. Hans forældre blev torteret af dødsgardister, så mistede deres forstand. Han er derfor vokset op hos sin bedstemor. Neville er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Matthew Lewis

Luna Lovegood

Luna Lovegood

Luna er temmelig intelligent, så derfor er hun placeret i Ravenclawkollegiet. Luna er ikke som de andre. Hun er mystisk, sjov og ser ud til at hun lever i en drømmeverden. Luna er medlem af Fønixordenen. Lunas far er redaktør på et blad kaldet The Quibbler (Ordkløveren), som bringer mange latterlige og dumme historier.

Spilles af Evanna Lynch

Remus Lupin

Remus Lupin

Lupin underviser i forsvar mod mørkets krafter. Han var ven med Harry's far, Sirius Black og Peter Pettigrew. Lupin er medlem af Fønixordenen. Lupin er en varulv.

Spilles af David Thewlis

Draco Malfoy

Draco Malfoy

Draco er Harrys største fjende på Hogwarts, og Slytherins hovedlærer Severus Snapes yndlings elev. Draco er søn af Narcissa og Lucius. Draco er overlegen, selvsikker og forkælet og har for vane at true, bestikke eller tyrannisere alle omkring sig.

Spilles af Tom Felton

Lucius Malfoy

Lucius Malfoy

Lucius er Draco's far. Lucius ligner sin søn utrolig meget. Han har det samme blege, ansigt og kolde grå øjne. Lucius er stor tilhænger af Voldemort.

Spilles af Jason Isaacs

Narcissa Malfoy

 

Narcissa er Draco's mor og gift med Lucius. Hun er ikke en dødsgardist, selvom hendes mand er det. Narcissa er Sirius kusine. Hun har to søstre; Bellatrix og Andromeda. Da hun gik på Hogwarts, tilhørte hun Slytherinkollegiet.

Minerva McGonagall

Minerva McGonagall

McGonagall er vicerektor på Hogwarts, hvor hun også underviser i forvandling. Hun er leder af Gryffindorkollegiet. McGonagall er en streng, men god heks. Hun er en Animagus - hun kan forvandle sig til en kat. McGonagall er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Maggie Smith

Alastor "Mad-Eye" Moody

Alastor "Mad-Eye" Moody

Mad-Eye er en eks-Auror, som arbejder for Fønixordenen. Han har mistet mange kropsdele, deribland et øje, et ben og en del af sin næse. Han er især meget uhyggelig pga. sit falske øje. Det kan rotere 360 grader, og kan se igennem næsten alt - inklusive vægge, døre, usynlighedskapper og i bagsiden af hans eget hoved.

Spilles af Brendan Gleeson

Næsten Hovedløse Nick

Næsten Hovedløse Nick

Sir Nicholas de Mimsy Porpington som han fortrækker at blive kaldt er Gryffindor's husspøgelse. Han har fået navnet Næsten Hovedløse Nick,fordi hans hoved ikke blev fuldstændigt skilt fra hans krop, da han blev halshugget, og det på trods af at bødlen brugte 45 hug.

Spilles af John Cleese

Hr. Ollivander

Hr. Ollivander

Hr. Ollivander ejer butikken Ollivanders, der ligger i Diagonalstræde. Han laver tryllestave og er en af de bedste tryllestavsmager i England.

Spilles af John Hurt

Peter Pettigrew

Peter Pettigrew

Peter, eller Ormehale som han bliver kaldt, er en animagus - han kan blive til en rotte. Ormehale gik på Hogwarts sammen med Sirius , Remus , James og Snape. Han lever hos Ron som Rotte i 12 år, før han bliver opdaget. Han er skyld i Harry's forældres død. Ormehale var medlem af Fønixordenen, før han gik over til Voldemort.

Spilles af Timothy Spall

James Potter

James Potter

James var Harry Potters far. James blev gift med Lily, da de forlod Hogwarts. Han var bedste venner med Sirius Black, Remus Lupus og Peter Pettigrew. James var søger på Gryffindors Quidditch-hold, ligesom Harry. James var medlem af Fønixordenen. Ham og Lily blev slået ihjel af Voldemort.

Spilles af Adrian Rawlins

Lily Potter

Lily Potter

Lily var Harry Potter's mor. Hun tilhørte Gryffindorkollegiet da hun gik på Hogwarts. Lily blev gift med James, da de forlod Hogwarts. Lily var medlem af Fønixordenen. Det var Lily's kærlighed til Harry og hendes villighed til at ofre sit liv for ham, der reddede Harry's liv.

Spilles af Geraldine Somerville

Quirinus Quirrel

Quirinus Quirrel

Quirrell er lærer i Forsvar mod Mørkets Magter. Quirrel prøver at stjæle De Vises Sten fra Gringotts, men mislykkes da Hagrid har fjernet den. Voldemort straffer ham ved at besætte hans krop og hans ansigt kommer frem på Quirrels baghoved. Han begynder så at gå med en stor turban.

Spilles af Ian Hart

Severus Snape

Severus Snape

Snape gik på Hogwarts sammen med Ormehale, Remus, James og Sirius. Snape er overhoved på Slytherinkollegiet og han er eliksir-lærer. Han bliver dog, efter lang ventetid, lærer i Forsvar mod Mørkets Kræfter. Han mestrer Okklumensi og Legilimensi. Legilimensi er at se ind i folks sind. Okklumensi er at forsvare sig imod Legilimensi. Snape er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Alan Rickman

Pomona Sprout

Pomona Sprout

Sprout er lærer i Botanik på Hogwarts, og hun er leder af Hufflepuffkollegiet.

Spilles af Miriam Margolyes

Dean Thomas

Dean Thomas

Dean er elev på Hogwarts og hører til kollegiet Gryffindor. Han kom sammen med Ginny fra starten af hans sjette år men de slog op i slutningen af skoleåret. Han er bedste ven med Seamus Finnigan og en stor fodboldfan.

Spilles af Alfie Enoch

Nymphadora Tonks

Nymphadora Tonks

Tonks er datter af Andromeda og Ted Tonks. Hun snakker meget og er sjov at være sammen med. Tonks er Metamorfmagus og kan derfor ændre sit udseende som hun vil. Hun har tit vildt lyserødt, lilla eller tomatrødt hår, men man kan altid kende hende på hendes blege, hjerteformede ansigt.

Spilles af Natalia Tena

Sibyll Trelawney

Sibyll Trelawney

Trelawney underviser i Spådom på Hogwarts. Hun er håbløs inden for spådom og hendes profetier er for det meste bare en omgang gætværk. Det var dog hendes forudsigels der fortalte at Harry er den eneste der er i stand til at slå Voldemort ihjel.

Spilles af Emma Thompson

Dolores Umbridge

Dolores Umbridge

Dolores arbejder for ministeret for magi. Hun er meget hadet og hun giver Harry en eftersidning, hvor hun tvinger ham til at skrive Jeg må ikke lyve på et papir med en speciel pen. Den gør at han også skriver det på sin hånd, når han skriver på papiret. Hun har altid et eller andet pink tøj på.

Spilles af Imelda Staunton

Lord Voldemort

Lord Voldemort

Voldemort er den ondeste troldmand i dette århundrede. Alle i troldmandsverdenen frygter Voldemort, og han kendes også under navnet Du-Ved-Hvem eller Ham-Der-Ikke-Må-Benævnes, da de fleste frygter ham så meget at de ikke tør nævne hans navn. Voldemort er den som slog Harry's forældre ihjel og det eneste han tænker på nu, er at slå Harry ihjel.

Spilles af Ralph Fiennes

Arthur Weasley

Arthur Weasley

Arthur er gift med Molly. De mødte hinanden på Hogwarts og blev gift kort efter de forlod skolen. De har sammen syv børn, seks drenge og en pige. Bill, Charlie, tvillingerne Fred og George, Percy, Ron og familiens første pige i over hundrede år Ginny. Arthur Weasley er meget interesseret mugglere og hans inderste ønske er at finde ud af hvordan fly holder sig i luften. Arthur er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Mark Williams

Molly Weasley

Molly Weasley

Molly er gift med Arthur. De mødte hinanden på Hogwarts og blev gift kort efter de forlod skolen. De har sammen syv børn, seks drenge og en pige. Bill, Charlie, tvillingerne Fred og George, Percy, Ron og familiens første pige i over hundrede år Ginny. Da Molly gik på Hogwarts var hun på Gryffindorkollegiet. Molly er medlem af Fønixordenen. Molly betragter Harry som sin søn.

Spilles af Julie Walters

Bill Weasley

 

Bill er det ældste barn af Arthur og Molly. Bill arbejder i troldmandsbanken Gringotts. Først i en afdeling i Ægypten og derefter i England. Han er gift med Fleur Delacour. Bill er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Richard Fish

Charlie Weasley

 

Charlie er den næstældste søn af Arthur og Molly. Da han gik på Hogwarts var han anfører på Gryffindor's Quidditch-hold. Efter han forlod Hogwarts tog han til Rumænien for at han arbejdede med drager. Charlie er medlem af Fønixordenen.

George og Fred Weasley

George Weasley

Fred og George er altid ude på skæg og ballade. De er begge to baskere på Gryffindors Quidditchhold. Deres store drøm er at åben en spøg og skæmt butik, og det hjælper Harry dem med, da han giver dem de penge han vandt ved trekampen. De er begge medlem af Fønixordenen

Spilles af James Phelps og Oliver Phelps

Ginny Weasley

Ginny Weasley

Ginny den eneste datter af Arthur og Molly. Hun er den yngste i en søskendeflok på syv børn, hun har seks brødre og er den eneste pige, som er født ind i familien i lang tid. Hun er forelsket i Harry og ender da også med at være kæreste med ham. Ginny er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Bonnie Wright

Percy Weasley

Percy Weasley

Percy er den tredjefødte søn af Molly og Arthur. Percy arbejder i Ministeriet for Magi og er først sekretær for Bartemius Ferm. Senere bliver han juniorsekretær for ministeren for magi, Cornelius Fudge. Percy er medlem af Fønixordenen.

Spilles af Chris Rankin